ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ


 

ΠΡΟΣΩΠΑ


Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 8, την οποία παρουσιάζει και επιμελείται ο Βασίλης Παναγή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενεί προσωπικότητες από διάφορους χώρους από την ομογένεια, την Κύπρο, την Ελλάδα, καθώς και προσωπικότητες από τη Βρετανία, που συμβάλουν στα κοινά της ομογένειας.

 


 

ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ HELLENIC TV


H εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 7.45μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 8.00μ.μ. Η εκπομπή παρουσιάζει ολόκληρες εκδηλώσεις της παροικίας που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου, και άλλα σχετικά θέματα, δραστηριότητες και γεγονότα, μέσα από την καθημερινή και κοινωνική ζωή της παροικίας.

 


 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ


Ένα από τα πιο γνωστά τηλεοπτικά προγράμματα του Hellenic TV είναι η εκπομπή «Ομογένεια εδώ Λονδίνο». Η εκπομπή της Ομογένειας που για αρκετά χρόνια ενημερώνει το κάθε απόδημο για τα γεγονότα της παροικίας, μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 8.30μ.μ. και παρουσιάζει όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Δήμητρα Νικητάκη, ενώ το δημοσιογραφικό υλικό, την κινηματογράφηση και τα σχετικά ρεπορτάζ με συνεντεύξεις επιμελείται ο Γιάννης Ιωάννου. Προγραμματισμός και επιμέλεια της εκπομπής έχει ο Γιώργος Λίγγος. Η εκπομπή «Ομογένεια Εδώ Λονδίνο» προβάλλει τις εκδηλώσεις που οργανώνουν κάθε βδομάδα διάφοροι Σύνδεσμοι, Σύλλογοι και άλλοι παράγοντες της παροικίας. Προβάλλει δυναμικά την παροικία μας και βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της ενημέρωσης, καλύπτοντας μεγάλα και σημαντικά θέματα. Μερικά από τα θέματα αφορούν επισκέψεις σημαντικών προσωπικοτήτων από την Κύπρο και την Ελλάδα στην παροικία μας, την παροικιακή παιδεία, διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, το πρόγραμμα παρουσιάζει και προβάλλει πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες της παροικίας, ενώ ακόμη, κάνει αναφορά στις επόμενες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στο μέλλον.

 


 

ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ


Το «Ανέσπερον Φως», με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, ξεκίνησε να προβάλλεται από την Ελληνική Τηλεόραση του Λονδίνου το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 19.30 ώρα Λονδίνου (21.30 ώρα Ελλάδος). Η εκπομπή, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο π. Σάββας Δαυίδ Βασιλειάδης, διαπραγματεύεται ενδιαφέροντα θεολογικά ζητήματα, σε απλή γλώσσα, ώστε να γίνονται κατανοητά και ευχάριστα στον τηλεθεατή. Το «Ανέσπερον Φως» αγγίζει, συν τοις άλλοις, και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που άπτονται της προαγωγής της πνευματικής και ψυχικής υγείας, της δημιουργικότητας, της τέχνης, της βυζαντινής μουσικής και της αγιογραφίας. Θα υπάρξουν καλεσμένοι από τον χώρο της Εκκλησίας και όχι μόνο, επιστήμονες θεολόγοι, ιατροί, και επιστήμονες άλλων συναφών κοινωνικών επιστημών, καθώς και καθηγητές βυζαντινής μουσικής, αγιογραφίας, και άλλοι άνθρωποι των τεχνών. Δειτε περισσότερα στο www.anesperonfos.co.uk

 


 

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ


Η εκπομπή «Αύριο είναι Κυριακή» προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 20.15μμ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας και αποτελείται από υμνολογικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος θεματολογια. Εμπεριέχει ζωντανούς ύμνους από ιεροψάλτες της Παροικίας μας και όχι μόνο, που συνοδεύονται από αναλύσεις και Θεολογική εμβάθυνση.

 


 

ΔΡΑΞΑΣΘΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η εβδομασιαία εκπομπή (κάθε Τρίτη 7.45μμ) ΔΡΑΞΑΣΘΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ έχει στόχο να προβάλει θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Με φόντο το βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας παρουσιάζει θέματα που αφορούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Μ. Βρετανία, τα ελληνικά σχολεία, αμιγή, ημερήσια και παροικιακά, τις ποικίλες πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ομογένειας, καθώς και θέματα ευρύτερου πνευματικού χαρακτήρα συνδεδεμένα με την ελληνική λογοτεχνική, κοινωνική και θρησκευτική ιστορία.


Καλεσμένοι θα είναι στελέχη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Μ.Βρετανία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, μαθητές, πρόσωπα από το καλλιτεχνικό και πνευματικό πεδίο τόσο από τους κόλπους της ομογένειας όσο και από την Ελλάδα και την Κύπρο που δραστηριοποιούνται στη Μ.Βρετανία ή επισκέπτονται τη Μ.Βρετανία.

 


 

FAMILY LAW


Η εβδομαδιαία αυτή εκπομπή παρουσιάζεται από τη γνωστή δικηγόρο του οικογενειακού δικαίου Λούσυ Λοΐζου της εταιρείας The International Family Law Group LLP κάθε Πέμπτη στις 8.00μμ. Τη Lucy πλαισιώνει κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός δικηγόρος που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο. Το πρόγραμμα καλύπτει κάθε πτυχή του οικογενειακού νόμου.

 


 

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ


Το Hellenic TV παρουσιάζει μια νέα σειρά προγραμμάτων με θέματα που αφορούν όλους μας: ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Το πρόγραμμα επιμελείται και παρουσιάζει η διακεκριμένη Ιατρός GP Dr. Κυριακή Σονίδου (Κική). Σε κάθε πρόγραμμα φιλοξενείται και ένας διάσημος Έλληνας γιατρός ο οποίος εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο θέμα της εκπομπής. Το πρόγραμμα εκπέμπεται από το HELLENIC TV1, WNN και FREEVIEW Channel 244, κάθε Κυριακή στις 7.30 μμ. Μετά το πέρας της εκπομπής του προγράμματος, γίνεται διανομή σε όλα τα social media του Hellenic TV.

 


 

YIAYIA SHOW ME HOW TO COOK


Ολοκαίνουργια επεισόδια έρχονται στις οθόνες σας σύντομα! Θελήσατε ποτέ να μαγειρέψετε όπως η γιαγιά σας και δεν γνωρίζατε πως; Λοιπόν αυτό το νέο σόου στοχεύει να συνδυάσετε το παλιό με το νέο και να διατηρήσουμε αυτές τις συνταγές , έτσι ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε ακριβώς όπως η γιαγιά σας. Είναι απλό , δείτε και μάθετε και μετά είναι η δικιά σας σειρά! Αν δεν αντέχετε την πίεση βγείτε από την κουζίνα της γιαγιάς.